SMVT

Nieuws

apr 29, 2015

Waarom zit er nog steeds zoveel zout in ons eten?


Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Martijn
We eten met z’n allen te veel zout. Al in 2006 adviseerde de Gezondheidsraad een hoeveelheid van maximaal zes gram zout per dag. Eigenlijk hebben we maar 1-2 gram per dag nodig, maar we gebruiken gemiddeld negen gram per persoon per dag: anderhalf keer het voorgestelde maximum dus.

Wie te veel zout eet, loopt een groter risico op een hogere bloeddruk, hart- en vaatziekten, nierziekten en botontkalking. Het overgrote deel (80%) van onze dagelijkse hoeveelheid zout halen we uit producten die we in de supermarkt kopen. Soepen, sauzen, kruidenmixen, pizza's, kaas, broodbeleg, echt, je kunt het zo gek niet bedenken of er zit (flink wat) zout in. 
Bij de maaltijdvoorziening wordt rekening gehouden met  minder zout, bovendien kunt u speciale dieetwensen doorgeven.

Klik hier voor meer informatie.